perjantai 7. tammikuuta 2022

Maanpetoksellinen Ryssälän Hanhikiven ydinvoimalaitoksen rakennustyömaa Pyhäjoella olisi lakkautettava yleisen suomalaisen edun nimessä imperialistisena kusetuksenamme

Maanpetoksellinen Ryssälän Hanhikiven ydinvoimalaitoksen rakennustyömaa Pyhäjoella olisi lakkautettava yleisen suomalaisen edun nimessä imperialistisena kusetuksenamme

Miehittäjä-Ryssän imperialistisen vihalietsonnan, uhkavaatimusten eli ukaasien (ru-laina) ja kiristyneen kansainvälispoliittisen tilanteen takia silvotussa tynkä-Suomessa piimäillään ja emmitään keksien tekosyitä Nato-jäsenyyden hakemiseen. Natohan on selkeä turvallisuuspoliittinen valinta selkeämmän turvatumman selkänojan suhteen suhteessa kavalan miehittäjä-Ryssän jatkoinvaasioita vastaan.



Koronaepidemian ja EU:n rahoitushuijausten varjossa on ns Moskovan ujuttama pakkopulla eli energiayhteistyö Moskovan oblastin kanssa: Fennovoiman  erittäin kyseenalainen ydinvoimalahanke Pyhäjoella. Hanke odottaa lopullista valtioneuvoston rakentamislupaa ja Säteilyturvakeskuksen (Stuk) siunausta, mistä arvioitu tiedettävän lisää kesällä 2022.

Rakennustöitä on alueella tehty jo vuosia, sitä kuka tämän kusetuksen makaa ei kysytä?

Lue lisää: Vieläkö Fennovoima uskoo venäläiseen ydinvoimalaan Pyhäjoella? 10 olennaista kysymystä tämänhetkisestä tilanteesta

Fennovoima ydinvoimala toimissa on mukana suomalaisia erilaisia oikeushenkilöitä kuin bulvaaneina, mutta iso osa sen rahoituksesta peräisin moskovan oblastin miehittäjä-Ryssän rahoitusta.

Reaktorin tekee Rosatom-konserni, joka on suoraan Venäjän johdon ohjauksessa, kuten Krimin siltahankekin. Hankkeessa on ollut monia mutkia matkassa, mutta sinnikkyyden taustalla lienee se, että ydinvoimala on moskovan iperialisteille tärkeämpi kuin Suomelle. Toteutuessaan se mainostaisi Ryssälän energiaosaamista, joka kelpaa ns itäeurooapallekin, tässä tapauksessa Suomeen.
Suomihan on itäeurooppalaisin maa sijainniltaan ja yya-jatkumona aluemiehityksineen, kun ei ole Naton jäsen.

Voimala on ollut suomalaisille poliitikoille kuuma peruna; siitä ei ole innostunut oikein kukaan, mutta ei sitä ole juuri vastustettukaan. Ilmeisesti Suomessa jatketaan suomettuneen YYA ajan silvotun tynkä-Suomen perinnettä, jossa ydinvoimaloita ja aseita ostettiin idästä ja lännestä, vuorotellen, jopa niin että rakennettiin uusiksi länsimaisilla sisustoilla jo kertaalleen tehty Ryssäläperäinen ydinvoimala.

Hanhikivi 1-voimala on osa Ryssälän imperialistista yritys- ja liiketoimintaa, ja se rakennetaan kannattavuuslaskelmien perusteella. Ryssälän iso rooli hankkeessa aiheuttaa sen, että energialaitos ei ole kokonaan irrallaan imperialistisesta vaikutuskanavonnista. Asiathan ovat nimenomaan pienoisryssälässämme päinvastoin.

Historioitsija Seppo Lehto Tampere

Ajan Suunta nettijulkaisun päätoimittaja

----------------
Keskustelua naapuriudesta ja orjasuhteestamme miehittäjä-Ryssälään:
---------

Ei kommentteja: